3 gode råd til at komme din vinterdepression til livs

Det er ikke unormalt, at mange har tendens til vinterdepression og det skyldes blandt andet, at vi oplever mange flere timer i mørke end med lys i vinterhalvåret. Vinterdepression ligner i store træk almindelig depression, idet an bliver trist, træt og mister interessen for sine gøremål og omgivelser.

Udnyt dagslyset og få hjælp af Le Klint

En af årsagerne til vinterdepression skyldes, at det er langt mere mørkt. For mange er det både mørkt, når man tager afsted om morgenen og kommer hjem om eftermiddagen. Gør derfor gavn af de lyse timer ved eventuelt at gå en morgentur og sørg for, at gardinerne ikke er rullet ned.

Når mørket først falder på, er det ligeledes vigtigt, at man ikke opholder sig i mørke. Med en fin lampe fra Le Klint, er det eksempelvis muligt at sørge for, at der er lys i hele ens hjem, så man dermed ikke render rundt i mørke.

Lysterapi er den bedste kur

Der er videnskabeligt belæg for, at man kan lindre symptomerne for vinterdepression ved hjælp af lysterapi. Dette fås via en stærk lampe, der giver et hvidt lys. De lamper, som virker bedst, har en lysstyrke på 10.000 lux, som svarer til en let, skyet formiddag. For at få et perspektiv har en solskinsdag en styrke på 100.000 lux.

Hav et skema

Det kan være gavnfuldt at have et fast skema over sin dag. Med en vinterdepression kan det være svært at nå alt det man gerne vil på en dag, men med en klar agenda for dagen er det lettere at have overblik over ens hverdag. Husk derudover også at prioriter dig selv eventuelt med en bog under en læselampe fra Le Klint.

by