Badevinger og andet svømmeudstyr

Danmark har rigtig meget vand omkring sig. Vi har en lang kystlinje, og så har vi en tradition for at klare os godt ved sejlsports-discipliner og lignende.

Det hænger ofte sammen med, at vores forældre præsenterer os for det våde element allerede ved en ung alder, da mange børn ønsker at lære at svømme, og selv før de lærer at tale, tager nybagte forældre deres børn med til svømning for de mindste.

Som de bliver ældre vil mange børn stadig gerne begå sig i vandet og blive bedre til at svømme, men det er værd som forældre at notere sig, hvor på de forskellige trin – nybegynder, øvet, god – barnet er til at svømme, hvorfor der på forskellige stadier i svømmelivet er behov for forskellige hjælpemidler.

Selvfølgelig er to børn ikke ens, så det handler også om i øjenhøjde at tale med barnet om, hvad det har brug for til svømmeundervisningen.

Et godt hjælpemiddel er altid badevinger. De bliver sat om armene på barnet, gerne helt oppe ved skuldrene, så der er en minimal chance for, at barnets hoved kommer under vandet og da slet ikke får kroppen under vand.

Man kan også får en svømmeplade, der flyder på vandet, som man så kan holde i, mens man træner fødderne alene til en bestemt svømme-stil, så kan kun skal koncentrere sig om en enkelt ting ad gangen.

Andre gode hjælpemidler er næseklemmer og ørepropper, der er specielt gode for den nybegyndende svømmer, så man ikke bliver chokeret over al det vand, der pludselig kan komme stormende ind i kroppens åbninger ved svømning. De professionelle bruger også disse hjælpemidler, ser man.

Når barnet bliver bedre til at svømme, kan man overveje svømmebriller, dykkermasker, snorkler, svømmefødder og mange andre remedier, så barnet kan forbedre sine evner på de svømmeområder, som der findes foretrukne for den unge svømmer.