Er uddannelsen som shippingelev noget for dig?

Hvis du godt kan lide at have mange bolde i luften – og ikke mindst er i stand til at gribe dem igen, er uddannelsen som shippingelev måske den helt rigtige for dig. Det er ikke sikkert, at du har tænkt over det, men det er en uddannelse, der giver mulighed for arbejde i en lang række forskellige former for virksomheder. Derfor er det også en uddannelse, der kan tage dig rigtig vidt, hvis du ønsker det. 

Når du uddanner dig som shippingelev, arbejder du med at holde styr på, hvor de forskellige lastbiler skal køre hen. For en stor vognmandsforretning er det afgørende, at de har nogle gode speditører, der sørger for, at deres lastbiler ikke kommer til at køre tomme rundt alt for meget af tiden. Derfor ligger der et gigantisk puslespil i, hvornår gods skal hentes et sted og køres til et andet sted. Derfor er det meget vigtigt, at du som shippingelev er god til at holde overblik. 

På uddannelsen som shippingelev veksler du mellem at være på skole og at være i praktik. Det er derfor også en uddannelse for dig, der godt kan lide at komme ud i virkeligheden og prøve det af, som du lærer på skolen. Du kommer virkelig til at lære faget at kende fra start af, hvilket er en kæmpe fordel for dig i forhold til at finde ud af, om det er den vej, du gerne vil gå. 

Derudover er det selvfølgelig også en kæmpe fordel for dig, der ikke bryder dig om at sidde for meget på skolebænken. Hvis du synes, at det bliver for meget at sidde på skolebænken i længere tid ad gangen, er det derfor også oplagt for dig, at du vælger denne form for uddannelse. 

Der er flere forskellige store vognmandsforretninger, hvor de tager shippingelever ind. En af de største er Frode Laursen. De har en række lastbiler og har derfor hele tiden brug for dygtige folk, der kan hjælpe dem med at holde deres i forvejen meget høje niveau oppe. Er du interesseret i at blive shippingelev, er det derfor en oplagt mulighed for dig, at du overvejer at søge ind hos dem. 

For at kunne tage uddannelsen som shippingelev skal du have enten ungdomsuddannelse, der kan hjælpe dig med at få adgang til uddannelsen. Har du taget en EUX, kan du blive direkte optaget. Har du STX, HF, HTX eller HHX, skal du supplere med et ekstra kursus. For HHX’ere er kurset på 5 uger, mens det for de øvrige uddannelser er på 10 uger. Det skal være med til at gøre dig klar til at gå på uddannelsen. 

Har du endnu ikke en gymnasial uddannelse, skal du altid i gang med at tage sådan en, inden du kan komme i gang med uddannelsen til shippingelev. I det tilfælde er det selvfølgelig klart det smarteste, at du tager en EUX, da den giver dig direkte adgang. Tager du en af de andre uddannelser, er du dog heller ikke langt fra at kunne starte på uddannelsen som shippingelev, når du står med dit eksamensbevis i hånden.