Købeguiden: 3 ting, der påvirker værdien på et hus

Går du med tanker om at købe, eller har du et hus, som du gerne vil sælge, men har du ingen idé om, hvad du kan få for det? Når der skal foretages vurdering af hus, er der mange elementer, som spiller ind på prisen. Vi kommer her med gode råd til, hvad du kan regne med kommer til at påvirke husets pris, hvad end du skal sælge eller købe.

Område i landet

Jo tættere på storbyerne, primært København og Århus, jo dyrere er det. Inde i København ligger kvadratmeterprisen i små lejligheder markant højere end bare 20 kilometer uden for byen, hvor du kan få huse for de samme penge som en lille lejlighed. Du kan få 3 eller 4 gange så meget for pengene, hvis du vælger at bo en smule afsides fra storbyerne.

Havudsigt

Havudsigt har enormt meget at sige, uanset om huset geografisk ligger godt placeret i landet. Hvis du har udsigt til hav eller andet vand, så stiger prisen automatisk en hel del, og selvom det er skønt at kigge på vandet, når man står op, så bør du overveje, om det er nødvendigt for dig, når du skal købe.

Hvor godt i stand er huset?

Hvis du køber et hus, hvor ting som toilet og bad skal fikses, og der måske snart er et tag, som skal have nye teglsten, så kan du godt regne med, at dette skal slås af prisen. Fordi ingen gider købe et hus, som ikke står færdigt og klar til at flytte ind i med det samme.