Lej en julemand til mange tidspunkter af året

Det er ganske korrekt, hvad vi skriver i overskriften til denne artikel: En julemand kan faktisk bruges til mange forskellige tidspunkter af året end bare til juleperioden.

Man forbinder konceptet “lej en julemand” med en udklædt person, der begår sig i storcentre og lignende i den julede højtid, hvor børn og barnlige sjæle kan møde julemanden i egen høje person, så forældrene får tid til at købe gaver, og børnene bliver underholdt imens.

Men faktisk ser man også en julemand benyttet på mange andre årstider. For eksempel ser man et koncept som halv-jul vinde større og større indpas i den danske kultur.

Det er den 24. juni, hvor vi er halvvejs til jul, og det ser man mange steder fejret på lige fod, som hvis det var den rigtige juleaften, med julegaver, flæskesteg og juletræ.

Her kunne det også være et festligt indslag at hyre en julemand til for eksempel at dele julegaver ud, omend det kan blive varmt i det tykke julemandstøj for vedkommende.

Det kunne også sagtens tænkes, at man i familien har et familiemedlem, der virkelig går op i julen og elsker den højtid, så kunne det jo være passende at hyre en julemand ind som en god overraskelse, når vedkommende har fødselsdag.

En lidt mere aparte, men stadig underholdende, situation at leje en julemand til, kunne være, når der skal holdes polterabend, der ofte foregår ved mange oplevelser og udskejelser på en planlagt rute.

Der kunne man hyre en julemand til at være følgesvend på hele turen og underholde den kommende brudgom med julehumør og andet dertilhørende.

Men den gængse form for juleunderholdning og oplevelsen at møde julemanden behøver jo heller ikke at begrænse sig til et besøg i et storcenter.

Det kunne jo også være i forbindelse med juletiden på en skole eller en offentlig institution, der gerne vil markere julehøjtiden ved at leje en julemand.