Sådan får du styr på havearbejdet

Det kan være et stort stykke arbejde at holde en have, men det skal gøres, hvis den ikke skal gro til. En velplejet have er flot at se på, mens en vildtvoksende og tilgroet have kan være en stressfaktor, fordi projektet til sidst kan føles helt uoverskueligt. Er græsset eksempelvis vokset for højt, kan det kræve flere omgange med græsslåmaskinen, og det er de færreste, der synes, de har tid til dét.

For at gøre havearbejdet en anelse lettere, er der nogle råd, du kan følge. De kommer her.

Elektriske maskiner

Der er intet, der giver sved på panden og ømme muskler som at slå græs med en håndskubbet græsslåmaskine. Det er ekstremt hårdt, og det kan afholde mange fra at få slået græs så ofte, som de gerne ville. Det gælder især, når vejret er dårligt, fordi det også kan tage lang tid, selvom der kun skal slås græs på et meget lille areal.

Vil du have en plæne, der er flot trimmet året rundt, anbefaler vi, at du investerer i en elektrisk plæneklipper. Det kan være en, du selv skubber, en robotplæneklipper eller en havetraktor. Sidstnævnte giver kun mening, hvis din have er relativt stor, og altså ikke, hvis du bor i et lille rækkehus.

Elektriske maskiner gør arbejdet lettere og sjovere, så du får gjort det, du skal.

Tøjet

Dit tøj har også stor betydning for, hvor behageligt eller ubehageligt havearbejde kan være. Hvis du er meget i haven, bør du købe et sæt tøj, som du dedikerer til havebrug. Du kan med fordel gå på udkig i butikker med arbejdstøj, hvis du vil have den bedste kvalitet. Køb eventuelt et par lange og et par korte arbejdsbukser med tilhørende overdel, så du har tøj til havearbejde både sommer og vinter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *