Sådan isolerer du dit gulv

Der kan slippe rigtig meget varme ud gennem gulve, som ikke er isoleret. Du spilder derfor en masse varme på manglende isolering. Derudover så kan det være en kold fornøjelse for dine fødder, fordi der kommer træk via gulvet. Da de fleste af os er følsomme over for kulde ved fødderne, vil du automatisk tænde for mere varme, hvilket bliver dyrt i sidste ende. Du kan til gengæld spare en del penge ved at isolere dit gulv selv, så her får du en lynguide.

Der findes tre forskellige måder, hvorpå du kan isolere din gulv:

  • Etablering af nyt terrændæk
  • Isolering under stuegulv
  • Isolering af husets fundament og sokkel

Nyt terrændæk

For at isoleringen bliver optimal, så skal du lægge et isoleringslag på mindst 300 mm. Derfor er du nødt til at fjerne betonlaget under huset, så der er plads til flamingo isolering under terrændækket. Det er omstændigt, og du bør derfor få en gulvmand til at hjælpe.

Isolering under stuegulv

Først skal du fjerne dit gamle gulv, så der er plads til isoleringen. Herefter skal du tjekke, om terrændækket allerede er isoleret. Hvis det er det, så skal du lægge halvdelen af terrændækkets isolering ovenpå betondækket og lægge dine gulvbrædder igen. Hvis ikke det er isoleret, så skal der udlægges damspærre, hvilket du skal have hjælp til af en gulvmand.

Isolering af husets fundament og sokkel

Alternativt kan du grave husets sokkel fri fra jorden. Fundament og sokkel skal nu smørres ind i vandtæt membran, hvorpå du fastgøre isoleringen. Udenpå isolereingen placerer du grus og sten som dræn. Til sidst skal du lægge et stålprofil, som sørger for, at isoleringen forbliver fri for vand og fugt.

by