Træpiller på Djursland

Der findes næsten ikke noget bedre end at fyrer op i pejsen eller brændeovnen, mens man sidder dejligt under tæppet i sofaen og lytter til den knitrende lyd fra ilden. Eller når man sidder samlet om et varmt bål i de lune sommeraftner og rister snobrød eller skumfiduser. En god og nem måde at få gang i ilden på er ved at gøre brug af træpiller. Ligeledes er det meget bedre at bruge, hvis du bruger et fyr til at varme op i hjemmet. Så hvis du mangler en økonomisk og miljøvenlig løsning til at varme dit hus eller din gård op, bør du klart overveje at skifte over til træpiller i stedet for kul eller olie.

Derfor er træpiller miljøvenligt

Træpiller er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. Det er typisk gran, fyr eller bøg, der bruges, men man kan også anvende andre træsorter. Savsmuld og spåner kommer oftest for affald i træindustrien, og det er for det meste kun, når efterspørgslen overstiger produktionen af spåner og savsmuld, at man anvender hele træstammer til at producere de smarte træpiller. Fordi pillerne laves så vidt muligt af genanvendelige restmaterialer, er træpiller en meget miljøvenlig opvarmningsmetode.

De er desuden et CO2-neutralt brændstof, derfor bidrager de ikke til drivhuseffekten. Træpillerne afgiver netop den samme mængde CO2, som træet oprindeligt har optaget i skoven, eller som træet ville afgive, hvis det fik lov til at ligge og rådne i skovbunden.

Hvis du er på udkig efter træpiller på Djursland kan du tage et kig på Standgaardbraende.dk. Deres træpiller er nemlig også produceret uden tilsætningsstoffer, der kan udlede CO2. De kan også levere det lige til døren, uanset hvor du bor i Østjylland. Det østjyske firma har over 20 års erfaring i at producere brænde og har altid gjort en dyd ud af at lave produkter, der sikre at kunderne for en optimal brændeværdi.

by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *