Undgå allergi – vælg økologisk sengetøj

Økologi er in som aldrig før – også (eller rettere: Især) når det handler om børnene. Forældre er, mere end nogensinde, umådeligt opmærksomme på, hvilke kemiske stoffer, deres børn udsættes for. Dette gælder såvel hvad angår fødevarer og drikkevarer som med hensyn til legetøj, tøj og sengetøj. Der er stor opmærksomhed på at undgå potentielt farlig og sundhedsskadelig kemi i omgivelserne – det kan for eksempel være konserverings midler i mad eller tilsætnings stoffer i form af kunstig farve eller smag. Disse stoffer kan virke såvel allergi fremkaldende eller hormon forstyrrende, og faktisk er det temmelig lidt, vi ved om langtidsvirkningerne af udsættelse for disse stoffer. Det kan også være blødgørende midler – de såkaldte ftalater – i legetøj, sutter, sutteflasker og andre genstande, barnet er i daglig berøring med – og selv legetøj af træ skal helst være fri for giftig imprægnering.

Økologisk sengetøj – når barnet skal sove sundt

I tekstiler er der stor risiko for, at plantefibre i for eksempel bomuld eller hør – såfremt det ikke er økologisk dyrket – kan indeholde rester af pesticider og andre sprøjte gifte. Dertil kommer, at tekstilerne kan være efterbehandlet med eksempelvis farve eller blegemiddel, eller have modtaget en overflade behandling, som også kan udvikle allergi eller eksem ved kontakt med barnets følsomme hud. Og lige som vi vælger den mest allergi- og miljø venlige sæbe til barnet – samt ditto vaskemiddel til barnets tøj – bør vi gå såvel beklædning som sengetøj efter i sømmene, og udelukkende købe økologisk sengetøj, undertøj og tøj. På den måde minimerer vi barnets udsættelse for potentielt skadelige stoffer i hverdagen.

Køb økologisk sengetøj i den velassorterede webshop på Babynature.dk

Babynature.dk er blandt de førende forhandlere af økologisk sengetøj til børn og voksne. Når du handler hos Babynature.dk, har du garanti for, at dine varer er i prima økologisk kvalitet, og lever op til samtlige standarder på området. Se hele udvalget af Økologisk sengetøj på Babynature.dk