Tørdragter til aktiviteter i vandet

Er du glad for vandsport året rundt? Måske er du lidt af en vandhund, som elsker at dykke? I så fald kan du ikke undvære en god tørdragt. I modsætning til en våddragt giver en tørdragt dig mulighed for at dykke i kolde temperaturer. Det gør derfor din dykkeroplevelse lettere og mere behagelig.

Hvilken tørdragt skal du vælge?

Eftersom tørdragter er en større investering, er der flere ting, du skal tage stilling til, inden du investerer i en. Der findes mange forskellige slags tørdragter på markedet. Det er både vigtigt, at din kommende tørdragt passer dig i størrelsen, materialet og de aktiviteter du laver på eller i vandet. En tørdragt kan du bruge til at dykke, men du kan også bruge den til at sejle i kajak.

Trilaminat eller neopren?

Først og fremmest kan du vælge imellem tørdragter i trilaminat eller i neopren. Men hvad er forskellen?

Ved en tørdragt i trilaminat, også kaldet en skaldragt, får du en større bevægelsesfrihed. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke får samme isolerende effekt, som du gør ved neopren. Dragten varmer ikke i sig selv, og derfor er du nødsaget til at regulere, hvor varmt du vil have det under dragten.

Hvis du vælger en tørdragt i neopren, får du en tørdragt, som på flere måder minder om en våddragt. Her får du et tykkere materiale med god isolation.

Få en målsyet tørdragt

Det vigtigste er, at du finder den tørdragt, som passer til din størrelse og de aktiviteter, du laver i vandet. Er du stadig i tvivl om, hvilken tørdragt, du skal vælge?

Heldigvis tilbyder flere butikker professionel rådgivning og måltagning. Derfor kan du få en målsyet tørdragt, hvor du er sikret, at den passer helt perfekt til dig.

by