Den bedste hjælp er førstehjælpskasser

Kan vi ikke godt med det samme blive enige om en ting: Det er bedre at forebygge end at bekæmpe!

Vi mennesker er desværre alt for gode til kun at gøre en radikal forandring, når vi direkte kan mærke konsekvenserne på vores egen krop.

I denne henseende tænker vi lidt mere specifikt på helbredet, hvor vi latent kan gå rundt med problemer og sygdomme i kroppen, vi ikke direkte kan mærke, men som vi burde gøre noget ved, før det får konsekvenser for os, der ikke kan ændres.

Men et problem kan også opstå akut, og så kan man mene, at det er svært at forebygge dette, men at forebygge kan også sagtens betyde, at man er godt beredt.

For når man er samlet mange mennesker ét sted, er der stor sandsynlighed for, at der kan opstå uheld, ulykker og problemer, hvor man skal reagere hurtigt for at mindste skaderne.

Nu går vi lige atter et skridt ned ad abraktionsstigen og ser nærmere på noget mere specifikt, som vi har sporet os ind på hidtil: Man skal have førstehjælpskasser parate på arbejdspladserne.

Det er sådan set lige meget, om man arbejder i en stor industrivirksomhed, hvor man er mange ansatte samlet, der arbejder med tungt maskinel i løbet af en arbejdsdag i et travlt miljø; eller man er et mindre kontorlandskab, hvor tempoet foregår mere roligt, og det er færre medarbejdere at holde øje med. Her skal være førstehjælpskasser.

Uheld og ulykker kan ske, når man mindst venter det, og de sker altid på de mest ubelejlige tidspunkter, men hvis man er klar med en førstehjælpskasse, kan det være forskellen på, om en medarbejder skal hastes på skadestuen, tage hjem resten af arbejdsdagen eller kan fortsætte sit arbejde.

Uheld kan være alt, der medfører mindre blødning, men der kan også ske uheld, hvor førstehjælpskassens indhold kan være med til at gøre, at skaden bliver mindsket, til redningsholdet kan komme frem, og problemet ikke sætter sig kronisk.