Guide til køb af arbejdssko

Det er altid arbejdsgiverens ansvar, at medarbejderne bliver iklædt det rette fodtøj til opgaven, men i virkeligheden er det kun den enkelte bruger, der kan vurdere, hvad der er godt, og hvad der ikke er godt. Læs med, og bliv klogere på de overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber arbejdssko.

Skal du investere i et par arbejds- eller sikkerhedssko, finder du et bredt udvalg hos ekco.dk, der også står bag denne guide – og du kan med fordel bruge nedenstående tips til at vælge det bedste par.

1. Hvilket arbejde skal du udføre?

Det er først og fremmest dit arbejde, der afgør, hvilke arbejds- eller sikkerhedssko du skal have. Nogle sko er beregnet til at beskytte fødderne og anklerne, mens andre har som mål at sørge for, at du ikke glider. Det kan også være nødvendigt med sko, der er stødabsorberende, hvis du går på et hårdt betongulv, ligesom du kan have brug for tåværn eller sømværn.

Tag et grundigt kig på dit arbejde, og start med at skrive de krav ned, du som minimum har til dine arbejdssko.

2. Lever skoene op til regler og krav?

Der findes en række af lovmæssige krav til arbejds- og sikkerhedssko, og dem skal du naturligvis sørge for, at du overholder. Det finder du nemmest ud af ved at henvende dig til personalet, hvor du køber dem.

3. Hvem skal bruge skoene?

Når du overholder regler og egne krav til skoene, kan du begynde at overveje, om du har personlige ønsker. Det kan være i forhold til pasformen, hvor det er vigtigt, at skoen passer til lige præcis din fod – selvom din makker synes, skoene er perfekte, synes du måske, at de klemmer. Det kan også være i forhold til design; de fleste leverandører leverer i dag sikkerheds- og arbejdssko, der er både smarte og behagelige uden at gå på kompromis med sikkerheden.