Kliniktøj skal kunne mange ting

Når vi siger, at kliniktøjet skal kunne mange ting, så mener vi selvfølgelig ikke, at kliniktøjet i sig selv kan lave ens arbejde aktivt.

Vi mener i mere overført betydning, at det tøj, der skal bruges i kliniksammenhænge skal være af en tilpasset art, da der sjældent er to klinikker, der fordrer de samme krav til arbejdstøjet, som i denne sammenhæng er kliniktøj.

En klinik kan være alt fra en privatejet virksomhed i form af tandlæger, et privathospital, et offentlig sygehus, en massageklinik eller noget helt andet i privat- eller erhvervsmæssig-regi.

Tøjet, der dækker helt fra top med en eventuel hovedbeklædning, og helt ned to bunden med sokkerne skal gerne opfylde de behov, som det arbejdende klinikfolk kan have brug for i løbet af en arbejdsdag for at kunne gennemføre arbejdet bedst muligt.

Skotøjet skal for eksempel være af en fleksibel størrelse, der bevæger sig sammen med fødderne og ikke er stift i betrækket. Ligeledes skal der være mulighed for fødderne til at kunne ånde og få blod og luft gennem sig – også gennem sokkerne.

Kliniktøjet kan i private sammenhænge med firmaer i den branche bare være det tøj, man har med hjemmefra, men så gør man sig selv omvendt tjeneste ved ikke at undersøge markedet for det rette kliniktøj, der kan gavne en gennem arbejdet og gøre det nemmere og mere behageligt at være på arbejde.

Man skal ikke kimse ad, hvor stor en forskel det gør, om man har det rette tøj på på ens arbejdsplads eller ej.

Kliniktøjet er desuden med til at skelne patienter fra personale, hvis man for eksempel arbejder i sygehusvæsenet, hvor det skal være nemt for patienter og pårørende at kontakte personalet.

Kliniktøjet kan således også være en større kåbe af en frakke, hvor der mange lommer i til de fornødne redskaber, man skal bruge under stuegangen, og ellers gøre det nemt for bæreren at kunne bevæge sig rundt, når tøjet ikke sidder for stramt.