Fremhæv dine malerier med svæverammer

Du har brugt umanerlig lang tid på at tegne en tegning, male et maleri eller kridtet et motiv op, som du har lagt hjerte sjæl og meget tankegods i, hvor ikke én streg er sat tilfældigt.

Nu er din skabelse endelig færdig og du tør vise kreationen frem, men på samme måde, at man svøber et nyfødt barn ind i for eksempel et håndklæde, før man viser det frem efter fødslen, så hæfter man heller ikke ikke bare ens nye maleri op med hæfteklammer, tegnestifter, tape eller lignende.

De ovenstående forslag ville ligefrem ødelægge dit æstetiske valg på dit maleri og forringe kvaliteten ved det, du har lavet. Et kært maleri kræver – netop – de rette rammer, der fremhæver dit maleri bedst muligt.

For rammevalget skal ikke bare være en flygtig løsning, man lige vælger i forbifarten, fordi man er så fokuseret på maleriet, man lige har skabt. Den slags kræver den rette ramme. 
Man siger jo også, at et godt måltid mad afhænger af omgivelser, der blandt andet bliver påvirket af, hvad synet kan se, og hvor varmt eller koldt kroppen har det.

Derfor er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvilken slags ramme man vælger til sit maleri, og i denne forbindelse vil vi godt slå et slag for, at du tager dit valgt blandt svæverammer.

På trods af navnet er der her ikke tale om vilde, futuristiske rammer, der svæver i luften. Grunden til, at svæverammer har sit navn, er fordi, at der er lavet en lille afstand mellem rammen og det indsatte maleri eller billede, der skaber en fornemmelse af, at motivet svæver i rammen.

Således bliver dit maleri rigtig godt fremhævet, så det opsuger fokus fra beskueren. Sådan undgår du, at rammen dækker eventuelle hjørner af dit maleri eller stjæler opmærksomheden fra dit motiv, som du har brugt så mange kræfter på at skabe.